16.10.2018 - Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Süreci ile İlgili Kaynaşlı MYO’da Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

18 Eki

  • Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü
  • Tüm Duyurular

Üniversitemizin Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma sürecinde hem üniversitede hem de projenin bir parçasının devam ettiği meslek yüksek okulumuzda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili 16.10.2018 tarihinde Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu’nda  bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda, bölgesel kalkınmayı ve hem bölgenin hem de üniversitenin güçlü yönlerini kullanmayı hedefleyen ihtisaslaşma projesinde;

  • Ulusal otoritelerle planlama ve koordinasyon faaliyetleri
  • Düzce Üniversitesi bünyesinde planlama ve koordinasyon faaliyetleri
  • Düzce Üniversitesi birimlerine yönelik tanıtım ve farkındalık oluşturma faaliyetleri
  • İhtisaslaşma alanlarının belirlenmesine yönelik faaliyetler
  • Belirlenen ihtisas alanlarına ilişkin güdümlü projelerin oluşturulmasına yönelik faaliyetler
  • Oluşturulan projelerin fonlanması ve yürütülmesine ilişkin  faaliyetlerin üniversitemizde Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü kapsamında aktif olarak devam ettirildiği belirtilmiştir.

Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü kapsamında Kaynaşlı MYO’nda proje çalışmalarının bir kısmı devam ettirilmektedir.

Toplantıda, Düzce’de doğal olarak yetişen pek çok bitki kaynakları sayesinde istenilen hedef ürünlere ulaşıldığı, doğal olarak temin edilen ve özel olarak yetiştirilen; katır tırnağı, papatya, ısırgan otu, karahindiba, nane, sarı kantaron, rezene, lavanta ve daha pek çok bitki kullanılarak bitki çayı ve bitkisel yağların üretildiği belirtilmiştir. Ayrıca bitkisel yağlar ayrıldıktan sonra geliştirilen formülasyon eşliğinde %100 doğal içeriklerden oluşan bitkisel kremlerin üretildiği, üretilen bitkisel kremlerin ise akredite laboratuvarlarda dermatolojik testler, mikrobiyolojik testler, stabilite testleri ve koruyucu etkinlik testlerinin yaptırıldığı, diğer taraftan üretilen bitkisel çay ve aromatik yağların da akredite olan Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT)’nde Türk Gıda Kodeksi’ne uygun testlerin yapıldığı da belirtilmiştir.

Hem üniversitemizde hem de yüksekokulumuzda Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü kapsamında gelecekte yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili de gerekli bilgilerin sunulması ile toplantı sonlandırılmıştır.