09
Kas
- Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü
- Tüm Duyurular
08.11.2018 tarihinde Üniversitemizin İhtisaslaşma çalışmaları kapsamında İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, üniversitemiz öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Emine Aydın, Öğr. Gör. Dr. Züleyhan Baran, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı ile bir araya geldiler.

DÜBİT'te gerçekleştirilen toplantıda, Düzce'de yetiştirilen fonksiyonel gıda ve gıda desteği ürünlerinin geliştirilmesine yönelik ortak yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Düzce markasının oluşturulabilmesi, özellikle Düzce'de yetişen ve yetiştirilen ürünlerden katma değerli ürünlerin üretilmesine yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini ve bu konuda ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında halihazırda ar-ge ve ür-ge'si tamamlanmış, üretime hazır ürünlerin olduğunu belirtti.
TSO meclis üyeleri; bu ürünlerden bazı örneklerin bir etkinlikle tanıtılması yönünde görüş bildirdiler. Yakın bir zamanda ortak bir etkinlik ile örnek ürünlerin tanıtımının gerçekleştirilmesi yönünde ortak mutabakat ile toplantı tamamlanmıştır.
