Üniversitemizde Kenevir Paneli Gerçekleştirildi

13 Oca

• Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü
  • Tüm Duyurular

Düzce Teknopark ev sahipliğinde düzenlenen olan Düzce Bolu Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde, Üniversitemizin ihtisaslaşma çalışmalarında önemli bir yer tutan tarımsal atıklarla ilgili önemli bir panel gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi  (DÜTAGAM) tarafından 20 Aralık 2019 Cuma günü düzenlenen "Türkiye’de Kenevir ve Endüstride Kullanımı” ile “Tarımsal Atıklar ve Endüstride Kullanımı” başlıklarındaki iki oturumla; tekstilden otomotiv sektörüne kadar geniş kullanım alanı bulunan ve faydaları saymakla bitmeyen kenevir ile bölgemizde her yıl yoğun bir miktarda çıkan ve ekonomiye kazandırılmayı bekleyen tarımsal atıkların endüstride kullanımı ile ilgili bir tartışma ortamı sağlanması amacıyla biraraya gelindi.

Özellikle kenevir ve tarımsal atıkların ekonomide bir girdiye dönüştürülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen programa; DÜTAGAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sercan Serin, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Şahin Gizlenci, OMÜ Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selim Aytaç, KETENE Bitkisel Üretim Firma Kurucusu Murat Kocaballı ve 3AR Enerji Kimya Genel Müdürü Dr. Figen AR konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik sonunda konuşmacılara katılım belgeleri takdim edildi.