05.09.2018 - Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi Çalışmalarını Sürdürüyor

14 Eyl

• Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü
  • Tüm Duyurular

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Kalkınma Bakanlığı’nın işbirliğiyle 2015 yılında üniversitelerin bulundukları bölgeye olan katkılarını arttırmak ve belirli alanlarda ihtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla, 2006 yılı sonrasında kurulmuş üniversiteler için “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” programı kapsamında; çevre alanında ihtisaslaşmada  üniversitemiz Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde, Ar-Ge, Üretim, Eğitim ve Uygulamaya yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir.

Düzce Üniversitesi ve Kahramanmaraş Kağıt San. ve Tic. A.Ş arasında gerçekleşen işbirliği protokolü ile Nanoteknolojik Ambalaj Kağıdı ve Karton üretimi üzerinde laboratuvar ölçekli  denemelere başlanmıştır.

Üniversitemiz araştırmacıları tarafından faaliyetlerini ulusal kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütmekte olan Merkezimiz, bu kapsamda laboratuvar ölçekli çalışmaları kurumumuzda yürüterek akabinde sanayi ölçekli denemeler için de Kütahya KMK Paper fabrika imkanlarından faydalanmaktadır.